Hur mycket ska du förvänta dig att tjäna som frilansare?

Det är en bra tid att vara en mycket skicklig frilansare. Antalet personer som tjänar $100 000 eller mer i USA har vuxit med cirka 70%, från 1 950 000 i 2011 till 3 300 000 i 2018, enligt en forskning från MBO partners,

Men förvänta dig inte att vara en 6-siffra frilansare över natten. Mängden varierar kraftigt, beroende på din skicklighet och erfarenhet. En annan faktor är din målmarknad eftersom vissa branscher har större budgetar än andra. Om du har färdigheter som kräver specialiserad utbildning, som bokföring, webbplatsutveckling eller sociala medier marknadsföring, kan du förvänta dig en högre skattesats än någon som erbjuder skriva eller transkription tjänster.

Konkurrensen är hård, så du måste vara ärlig med dig själv om att identifiera dina färdigheter. Vad är du jätteduktig på? Är du bättre än de flesta människor i en viss färdighet? Är människor villiga att betala dig för den skickligheten? Om du inte är nöjd med ditt svar, tappa inte hoppet. Många av de höga efterfrågan färdigheter kan läras online gratis! Jag har sammanställt en lista över hög efterfrågan färdigheter och resursen på där du kan lära dem (Klicka här).