Pittsburgh rådet kräver ägare av alligatorer och andra reptiler att registrera sig hos staden

Djurägare i Pittsburgh måste registrera alligatorer och andra farliga reptiler med staden enligt en förordning kommunfullmäktige som godkändes på tisdag.

Ledamot Darlene Harris, som representerar norra sidan och sponsrade räkningen, sade att reglerna behövs, särskilt efter flera incidenter i år av alligatorer fångas i stadens floder och gator.

“Som du vet i sommar fanns det ett antal alligatorer som hade hittats, och det finns mer. Jag vet att jag har dem i mitt distrikt”, sa Harris. “Det finns också giftiga ormar där ute. Vad vi vill se till är att (Institutionen för) djurvård och kontroll vet var de är.”

Harris sa att förordningen reglerar giftiga ormar och stora reptiler, inklusive alligatorer och krokodiler. Det inkluderar inte sådana saker som sköldpaddor och ormar som inte är giftiga, sa hon.

Hon ändrade räkningen tisdag för att utesluta ackrediterade institutioner och licensierade djurägare, såsom djurparker och zoologiska parker.

Borgmästare Bill Peduto sa att han ännu inte har läst räkningen och har ännu inte bestämt sig för att underteckna den.

Det kräver ägare att ge stadens djurvård och kontrollavdelning en lista över varje reptil de äger. Ägarna måste hålla djuren i utrymningssäkra behållare och rum och lägga märke till på varje behållare att en reptil är inne. Entréer till rum och byggnader som rymmer djuren måste också bokföras med meddelande om att de innehåller reglerade reptiler.

Det kräver också ägare och utställare att transportera reptiler i utrymningssäkra Behållare. Utställare måste meddela staden minst 48 timmar i förväg om ett evenemang.

Ett första brott kan resultera i böter på $300 för varje husdjur. Upprepade kränkare kan bedömas böter på $ 1,000 per reptil, enligt lagstiftningen.

Minst fyra alligatorer — allt i storlek från 2,5 fot till 5 fot lång — fångades mellan maj och oktober längs Allegheny och Monongahela floder och gator i Beechview och Carrick.

“Jag trodde att det var nödvändigt att folk vet om deras grannar har dessa typer av reptiler”, sa Harris. “Vad de inte vill hända är att en reptil kommer loss, till exempel vad som hände i den södra delen av staden, eller de vill inte att de kommer nerför floden, och det är för att skydda även dessa reptiler.”

Rådet godkände förordningen genom 8-1 omröstning med president Bruce Kraus röstande nr. Kraus sa att han inte hade tillräckligt med tid för att fullt ut förstå räkningen, som först introducerades förra veckan.